Ten Hag verlengt contract bij Ajax: "We willen nog meer" Gepubliceerd op 30-4-2021 | Via ESPN

De 51-jarige Tukker, die bij Ajax op weg is naar zijn vijfde prijs, ligt nu vast tot medio 2023.

Erik ten Hag heeft z'n contract bij Ajax met één jaar verlengd. Hierdoor ligt de trainer tot medio 2023 vast in Amsterdam. Deze week kwam naar buiten dat de 51-jarige Tukker ook door Tottenham Hotspur wordt gevolgd.

"We willen werken aan een succesvol en attractief Ajax", laat Ten Hag in een reactie tegenover het clubkanaal weten. "Ik weet wat ik hier heb en ik weet met welke mensen ik hier werk. Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten. Ik ben hier gelukkig."

Twee weken geleden hintte directeur voetbalzaken Marc Overmars al op een langer verblijf van Ten Hag.

Nu laat Overmars in een reactie weten: “Erik ten Hag heeft zeer goed met ons gepresteerd, ook in dat bijzondere jaar met succes in de Champions League. Maar ook dit jaar weer, met zeer waarschijnlijk de landstitel en KNVB-beker. Ik denk dat hij ook nog steeds beter wordt als coach”, aldus Overmars, die ook sprak over zijn eigen positie. “Ik heb de komende week ook de nodige gesprekken met de club. Voor mij is het niet heel spannend. Ik verwacht dat dat goedkomt".

Succestrainer
Ajax kan zondag officieel kampioen worden door minimaal een punt te pakken tegen FC Emmen. Als dat lukt zou het de vijfde prijs worden voor Ten Hag als trainer van de Amsterdammers. In 2018-19 pakte hij zowel de beker als de landstitel, waarna Ajax ook in de zomer van 2019 de Johan Cruijff Schaal won. Twee weken geleden won Ajax  de TOTO KNVB Beker door Vitesse in de finale met 2-1 te verslaan.

In 2016 (als trainer van FC Utrecht) en 2019 ontving Ten Hag de Rinus Michels Award voor de beste trainer in de Eredivisie. Bovendien werd Ten Hag de succesvolste Eredivisie-trainer in zijn eerste honderd competitieduels voor Ajax. 

In december 2017 plukte Ajax de Tukker weg bij FC Utrecht. Ten Hag was de opvolger van de ontslagen Marcel Keizer. In zijn eerste half jaar zag hij PSV landskampioen worden. Het daaropvolgende seizoen was voor Ajax zeer succesvol door 'De Dubbel' te veroveren en in de halve finale van de Champions League te staan. Tottenham Hotspur schakelde Ajax toen uit, nota bene de ploeg waar Ten Hag deze week sterk aan werd gelinkt.

Spurs
Donderdag schreef de doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano nog dat Ten Hag binnenkort om de tafel zou gaan met Tottenham Hotspur. Ten Hag: "In het buitenland staat Ajax weer op de kaart. "Dan zie je dat spelers in de belangstelling komen, maar ook trainers. De successen geven krediet, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Maar ergens komen is één, ergens blijven is twee. We willen nog meer en de topclubs in Europa ergeren."

Ajax-directeur Edwin van der Sar is zondag te gast bij Goedemorgen Eredivisie van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021