Tiental Vitesse vergroot zorgen RKC Gepubliceerd op 29-9-2019 | Via fox sports

RKC Waalwijk blijft zonder zege in dit Eredivisie-seizoen. In Waalwijk won Vitesse in ondertal van de ploeg van Fred Grim: 1-2.

Grim greep hard in na de 4-0 nederlaag in de vorige speelronde tegen Sparta Rotterdam. Aanvoerder Daan Rienstra moest plaatsmaken voor Hans Mulder. Anas Tahiri werd geslachtofferd voor Lennerd Daneels. Paul Quasten keerde terug als linksback voor Lars Nieuwpoort. Dylan Vente verving de geblesseerde Mario Bilate.

Quasten speelde een opvallende hoofdrol in de eerste helft. De verdediger besloot te wachten op een fluitsignaal van Bas Nijhuis na een vermeende overtreding in plaats van door te voetballen en kreeg het vervolgens aan de stok met zijn eigen doelman. Grim accepteerde het gedrag van Quasten niet en haalde de linksback nog voor rust naar de kant.

Vitesse ging - na een dramatische eerste helft van RKC - met een 0-1 voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Nouha Dicko. Het verschil had veel groter kunnen zijn, maar de Arnhemmers lieten meerdere grote kansen liggen.

Dat kwam ze bijna duur te staan in de tweede helft toen Nijhuis rood trok voor Julian Lelieveld en een penalty gaf na een overtreding op Stanley Elbers. Clint Leemans benutte de penalty: 1-1. Het tiental van Vitesse won echter alsnog toen Oussama Tannane een zelf versierde strafschop binnenschoot: 1-2.

RKC heeft slechts één punt na acht duels. Vitesse stijgt naar de derde plaats met 17 punten na acht wedstrijden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020