Tiger Woods bij kennis en buiten levensgevaar na auto-ongeluk Gepubliceerd op 24-2-2021 | Via ESPN

Woods is inmiddels bij kennis en buiten levensgevaar.

Tiger Woods is dinsdag door een auto-ongeluk in de kustplaats Ranchos Palos Verdes in Californië gewond geraakt. Volgens de politie in Los Angeles is de Amerikaan door brandweerlieden uit zijn voertuig gehaald, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. Woods is inmiddels met spoed geopereerd aan zijn rechterbeen. Volgens zijn artsen is de ingreep goed verlopen en is de voormalig nummer 1 van de wereld weer bij kennis en aanspreekbaar.

Bij het incident in de omgeving van Los Angeles verbrijzelde Woods onder meer een enkel en liep hij een open beenbreuk op. Volgens de artsen zijn onder meer pinnen en schroeven aangebracht in de beschadigde botten van de atleet, wat tot een stabilisatie van zijn verwondingen heeft geleid.

"Op dit moment is Woods aanspreekbaar en is de eerste fase van het herstel ingezet", aldus een verklaring van het ziekenhuis.

Woods was met zijn bolide over de kop geslagen. Er waren volgens de politie geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De auto van Woods was zwaar beschadigd. Hij was de enige inzittende. De crash was in de ochtend rond 07.00 uur plaatselijke tijd. Woods verbleef in de regio vanwege zijn jaarlijkse Genesis Invitational Tournament op de Riviera Country Club in Pacific Palisades.

Harder dan normaal

Woods reed "harder dan de normale snelheid" vlak voordat hij dinsdagochtend met zijn auto van de weg raakte, hebben de autoriteiten van het district Los Angeles gemeld in een persconferentie. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn bolide over de kop.

De autoriteiten bevestigden dat Woods met zware verwondingen aan zijn benen werd aangetroffen door de hulpdiensten. Hij zat bekneld en kon vervolgens worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem kwamen.

Er zou "geen enkel bewijs" zijn geweest dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed was.

Masters

In 2017 werd de golfvedette aangehouden toen hij slapend achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen. Woods verklaarde naderhand dat hij voorgeschreven medicijnen had gebruikt en daarbij de mogelijke bijwerkingen over het hoofd had gezien.

Woods (45) won in 2019 voor de vijfde keer de Masters en staat nu op vijftien overwinningen in Majors, drie minder dan recordhouder Jack Nicklaus.

Woods liet maandag nog weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan de Masters. De vijfvoudig winnaar van het toernooi in Augusta onderging in december voor de vijfde keer een rugoperatie. Hij betwijfelde of hij tijdig hersteld zou zijn. "Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één", liet Woods weten.

De Masters staan gepland voor 8 tot en met 11 april. Woods was sowieso al niet meer van plan om voor die Major nog andere toernooien te spelen.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021