Toornstra behoedt Feyenoord in extremis voor zeperd in Emmen Gepubliceerd op 22-9-2019 | Via fox sports

FC Emmen en Feyenoord hebben in een spectaculair duel met 3-3 gelijkgespeeld. FC Emmen boog een 0-2 achterstand om naar 3-2, maar Jens Toornstra behoedde Feyenoord in de slotfase voor een nederlaag.

Net als vorig jaar bij zijn Eredivisie-debuut wist Orkun Kökcü ook nu het net te vinden, dit keer al na drie minuten. Het was voor de 18-jarige middenvelder een koud kunstje om te scoren, uit een afvallende bal na een prachtige voorzet van Renato Tapia.

Een kleine tien minuten had Feyenoord nodig om de score te verdubbelen. Luciano Narsingh, die wederom in de spits begon, kon van dichtbij afdrukken na een lage voorzet van Steven Berghuis: 0-2.

Droomdebuut

Aan de kant van FC Emmen mocht Robbert de Vos zijn basisdebuut in de Eredivisie maken en beloonde dat op fraaie wijze. De vervanger van de geblesseerde Nikolai Laursen krulde de bal fraai achter Kenneth Vermeer en bracht de spanning terug: 1-2.

De comeback van de Drentenaren werd compleet nadat Sergio Peña de bal na een half uur spelen maar eens vol in de kruising joeg. Feyenoord-doelman Vermeer was even kansloos als kwaad op zijn verdediging.

Senesi

Jaap Stam greep halverwege in en bezorgde Marcos Senesi en het Feyenoord-legioen dan eindelijk zijn langverwachte debuut. Edgar Ié bleef in de kleedkamer achter.

Het debuut van de centrale verdediger verliep alles behalve soepel. Nadat hij eerst al snel op een gele kaart getrakteerd werd, liet Senesi vervolgens Slagveer zijn goddelijke gang gaan. Het gevolg was de 3-2 voor Emmen.

Nadat Michael Heylen in de tweede helft rood pakte, werd het weer spannend. Sam Larsson was vlak voor tijd uit een vrije trap dichtbij, maar Dennis Telgenkamp keerde het schot knap.

De ingevallen Toornstra bezorgde Feyenoord in de absolute slotfase toch nog een zwaarbevochten punt: 3-3. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020