Toornstra behoedt Feyenoord in extremis voor zeperd in Emmen Published on 22-9-2019 | By fox sports

FC Emmen en Feyenoord hebben in een spectaculair duel met 3-3 gelijkgespeeld. FC Emmen boog een 0-2 achterstand om naar 3-2, maar Jens Toornstra behoedde Feyenoord in de slotfase voor een nederlaag.

Net als vorig jaar bij zijn Eredivisie-debuut wist Orkun Kökcü ook nu het net te vinden, dit keer al na drie minuten. Het was voor de 18-jarige middenvelder een koud kunstje om te scoren, uit een afvallende bal na een prachtige voorzet van Renato Tapia.

Een kleine tien minuten had Feyenoord nodig om de score te verdubbelen. Luciano Narsingh, die wederom in de spits begon, kon van dichtbij afdrukken na een lage voorzet van Steven Berghuis: 0-2.

Droomdebuut

Aan de kant van FC Emmen mocht Robbert de Vos zijn basisdebuut in de Eredivisie maken en beloonde dat op fraaie wijze. De vervanger van de geblesseerde Nikolai Laursen krulde de bal fraai achter Kenneth Vermeer en bracht de spanning terug: 1-2.

De comeback van de Drentenaren werd compleet nadat Sergio Peña de bal na een half uur spelen maar eens vol in de kruising joeg. Feyenoord-doelman Vermeer was even kansloos als kwaad op zijn verdediging.

Senesi

Jaap Stam greep halverwege in en bezorgde Marcos Senesi en het Feyenoord-legioen dan eindelijk zijn langverwachte debuut. Edgar Ié bleef in de kleedkamer achter.

Het debuut van de centrale verdediger verliep alles behalve soepel. Nadat hij eerst al snel op een gele kaart getrakteerd werd, liet Senesi vervolgens Slagveer zijn goddelijke gang gaan. Het gevolg was de 3-2 voor Emmen.

Nadat Michael Heylen in de tweede helft rood pakte, werd het weer spannend. Sam Larsson was vlak voor tijd uit een vrije trap dichtbij, maar Dennis Telgenkamp keerde het schot knap.

De ingevallen Toornstra bezorgde Feyenoord in de absolute slotfase toch nog een zwaarbevochten punt: 3-3. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019