Trainer Galtier denkt dat Lille kan winnen van Ajax Gepubliceerd op 22-2-2021 | Via ESPN

Galtier: "We zullen Ajax anders moeten benaderen dan afgelopen donderdag."

Trainer Christophe Galtier van Lille ziet nog steeds goede kansen om donderdag ten koste van Ajax de achtste finales van de Europa League te bereiken. "De uitslag van het eerste duel heeft ons echt geraakt", zegt hij op de website van zijn club. "We hadden voor ons thuisduel grote verwachtingen."

Lille verloor donderdag met 1-2 van Ajax in het eigen stadion Stade Pierre-Mauroy. Dusan Tadic en Brian Brobbey scoorden in de laatste drie minuten voor de koploper van de Eredivisie. De zege was verdiend, want doelman Maarten Stekelenburg werd nauwelijks onder druk gezet.

Lille was zondag weer bij de les in de uitwedstrijd tegen Lorient in de Franse competitie. De club zegevierde met 4-1 en blijft de koploper van Ligue 1. Olympique Lyon en Paris Saint-Germain volgen op respectievelijk 3 en 4 punten.

Lille kan donderdag in Amsterdam weer een beroep op middenvelder André, die terugkeert van een schorsing. "We zullen Ajax anders moeten benaderen dan afgelopen donderdag", weet Galtier. "We speelden veel te voorzichtig. We toonden te weinig agressie en maakten onvoldoende gebruik van onze snelheid."

Lille put hoop uit een serie goede resultaten in uitwedstrijden dit seizoen. De club won dit seizoen al de Europese uitwedstrijden tegen AC Milan (0-3) en Slavia Praag (1-4). Lille heeft dit seizoen in de Franse competitie vooralsnog slechts een uitduel verloren.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021