Troost tijdelijk technisch directeur Feyenoord Gepubliceerd op 24-5-2019 | Via fox sports

Sjaak Troost volgt tijdelijk Martin van Geel op als technisch directeur van Feyenoord.

De oud-speler wordt aangesteld op interim-basis, tot 31 januari 2020. In de tussentijd gaat Feyenoord op zoek naar een kandidaat voor de lange termijn.

Ras-Feyenoorder

''Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale technisch directeur is momenteel niet voorhanden. Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft'', zegt Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord.

Troost maakt deel uit van de raad van commissarissen van Feyenoord. Die functie pakt de viervoudig international na eind januari weer op. Eerder was Troost veertien jaar lang commercieel directeur van de club.

Kennis en vaardigheden

De 59-jarige Troost kijkt uit naar zijn nieuwe rol. ''Ik ken de club goed. Ik weet dat er, bijvoorbeeld met mijn mededirecteuren en mensen als Stanley Brard, Dirk Kuijt, de nieuwe trainer Jaap Stam en nog talloze anderen, genoeg collega’s met specifieke kennis en vaardigheden in huis zijn om samen tot goede besluiten voor Feyenoord te komen.''

Troost speelde zijn gehele actieve carrière voor Feyenoord. De verdediger droeg het rood-wit tussen 1977 en 1992 en kwam tot 329 duels, waarin hij vijf keer trefzeker was. Ook speelde hij vier interlands voor Oranje. (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019
Eredivisie
Oproep: wie is jouw Walking Legend? Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Fernando Ricksen overleden Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week Gepubliceerd op 17-9-2019
Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019