Tweede terugkeer Babel rond: Ajax haalt international terug naar Amsterdam Gepubliceerd op 9-1-2020 | Via fox sports

Ryan Babel begint per direct aan zijn derde periode bij Ajax. De aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Galatasaray, waar hij tot 2022 onder contract staat.

De Amsterdammers bleken in de eerste seizoenshelft kwetsbaar in de voorhoede na het geblesseerd wegvallen van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad. Daardoor zag Ajax zich genoodzaakt een aanvallende versterking te halen in de winterstop. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is in die zoektocht uitgekomen bij de 63-voudig international.

Babel was vaste basisklant in Istanbul. Hij speelde dit seizoen vijftien competitiewedstrijden voor de Turkse grootmacht, waarin hij vijf keer tot scoren kwam. Galatasaray kampt echter met financiële problemen waardoor de huidige nummer zeven van de Süper Lig bereid was om mee te werken aan een tijdelijk vertrek.

​Tweede terugkeer
De aanvaller maakte in 2004 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax en vertrok drie jaar later naar Liverpool. Na drie seizoenen in de Premier League en een jaar bij TSG Hoffenheim keerde Babel in 2012 ook al een keer terug bij Ajax.

Na een seizoen in Amsterdam vervolgde Babel zijn carrière bij het Turkse Kasimpasa. Daarna speelde hij nog bij Al-Ain in Saudi-Arabië, Deportivo La Coruña, Besiktas, Fulham en Galatasaray. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020