Twente haalt oude bekende Streuer in huis als technisch directeur Gepubliceerd op 6-6-2020 | Via fox sports

FC Twente heeft oud-speler Jan Streuer aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 69-jarige Streuer tekent een contract voor de periode van maximaal een jaar en treedt per direct in dienst.

"We zijn verheugd dat we in de persoon van Jan Streuer een nieuwe technisch directeur hebben gevonden. Op verzoek van zowel Jan als de club betreft het een contract voor maximaal een jaar", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. "Met zijn jarenlange ervaring in de scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaald."

Streuer speelde van 1969 tot 1974 voor FC Twente en daarna voor onder meer FC Groningen en FC Utrecht. Na zijn actieve spelerscarrière ging hij aan de slag als trainer bij FC Utrecht en werd vervolgens Hoofd Scouting en Manager Voetbalzaken bij Vitesse. "Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn carrière ooit begon. Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst."

De aanstelling van een nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben voor Streuer nu de hoogste prioriteit. "Er is een hoop werk te doen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020