Twente-uitblinker Danilo voor het eerst opgeroepen voor olympisch elftal Brazilië Gepubliceerd op 12-11-2020 | Via fox sports

Danilo is voor de eerste keer geselecteerd voor het olympisch elftal van Brazilië (onder 23). De Goddelijke Kanaries spelen in Egypte oefenwedstrijden tegen Saudi-Arabië en Egypte.

"Weer een droom die uitkomt", schrijft Danilo - dit seizoen door Ajax verhuurt aan FC Twente - op zijn Instagram-pagina. "God bedankt voor de mogelijkheid om het shirt te dragen waar ik altijd al van droomde."

De 21-jarige spits van Twente werd vorige week uitgeroepen tot Speler van de Maand Onder-21 in de Eredivisie. De Braziliaanse aanvaller is topscorer in Nederland met acht goals in acht duels, ook gaf hij nog vier assists.

Ajax-aanvaller David Neres en PSV-speler Mauro Junior zijn eveneens opgeroepen voor de olympische ploeg. Ajacied Antony moest zich afmelden met een spierblessure.

Eerder werden ook FC Twente-spelers Joël Drommel (Oranje) en Vaclav Cerny (voor Tsjechië) al opgeroepen door hun land. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020