Utrecht buigt Twentse bliksemstart om aan de hand van uitblinkende Ramselaar Gepubliceerd op 24-10-2020 | Via fox sports

FC Utrecht heeft FC Twente de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. In de eigen Galgenwaard werd het na een bijzonder vroege achterstand 2-1. Utrecht blijft daarmee op zijn plaats juist ongeslagen.

Twente nam al na zestien seconden de leiding. Danilo schoot raak na voorbereidend werk van Vaclav Cerny, die door FC Utrecht wordt uitgeleend aan de ploeg uit Enschede.

Vlak voor rust bracht Bart Ramselaar FC Utrecht op gelijke hoogte met een schot dat via de lat achter keeper Jeroen Drommel verdween. Ramselaar was de aangever bij de 2-1 van Sander van de Streek, kort onderweg in de tweede helft. In de slotfase werd een doelpunt van Ramselaar nog afgekeurd wegens buitenspel nadat de VAR de situatie had bekeken.

FC Twente had in de eerste vijf duels drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Voor de Utrechters, nog zonder nederlaag, was het pas de tweede zege. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf januari beperkt aantal stadionbezoekers toelaten kan noodscenario afwenden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Arne Slot als AZ-trainer: meeste clean sheets en punten per wedstrijd Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Pavlidis bij Griekse Eredivisie-goden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Betaald voetbal herdenkt Maradona met minuut stilte Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie Gepubliceerd op 26-11-2020