Utrecht met ruime cijfers langs tien Heraclieden Gepubliceerd op 2-3-2019 | Via fox sports

FC Utrecht heeft de volle buit gepakt bij Heracles Almelo en klimt over de Almeloërs heen naar de zesde plek: 1-5. Het betekende een evenaring van de grootste uitzege van FC Utrecht in de Eredivisie.

Heracles was de afgelopen weken juist in vorm. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en drie keer werd de nul gehouden. Voor Utrecht was het pas de tweede overwinning sinds de winterstop. 

Sander van de Streek zette de Domstedelingen in de eerste helft op 0-1. Nog voor de rust moest Heracles met tien man verder: Jesper Drost kwam er gevaarlijk in bij Sean Klaiber en mocht na tussenkomst van de VAR met een rode kaart vertrekken.

Even later moest ook Kristoffer Peterson eruit bij de ploeg van trainer Frank Wormuth. De Zweed was snoeihard in botsing gekomen met Willem Janssen en hield er naar het schijnt een gebroken neus aan over.

Tweede helft

Vlak na rust wist Utrecht het overtal op het veld uit te drukken in de score. Uitgerekend Janssen - die ook niet ongeschonden uit de strijd was gekomen - kopte de 0-2 binnen.

Even later deed Heracles wat terug. Adrián Dalmau kopte op aangeven van Lennart Czyborra raak en bracht de score terug naar één goal verschil.

Utrecht raakte echter niet in de stress en bracht de marge vrijwel gelijk weer op twee: de sterke Gyrano Kerk schoot diagonaal raak.

Even later ging invaller Riechedley Bazoer over de knie bij Tim Breukers binnen de zestien. Scheidsrechter Christiaan Bax gaf een penalty, die koel binnen werd geschoten door Simon Gustafson.

Vlak voor tijd mocht ook Bazoer vanaf elf meter aanleggen. Dit keer was Kerk onderuitgehaald door Czyborra. De aanvaller moest vervolgens gewisseld worden met een blessure aan de onderarm. Het was het eerste doelpunt voor Bazoer in de Eredivisie sinds 6 maart 2016, destijds voor Ajax. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetbalhelden inspireren kinderen in nieuwe campagne FOX Sports Gepubliceerd op 19-7-2019
Eredivisie
Done deal: Matthijs de Ligt naar Juventus Gepubliceerd op 18-7-2019
Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019