Utrecht schrijft geschiedenis met doelpuntrijke zege in De Koel Gepubliceerd op 3-4-2019 | Via fox sports

FC Utrecht heeft met dikke cijfers gewonnen in De Koel. VVV-Venlo werd na een goede tweede helft met 2-6 verslagen.

Bij rust stond de thuisploeg nog met 2-1 voor. Mede dankzij een snelle actie van een ballenjongen kwam VVV op voorsprong. Joris van Overeem verdedigde zwak uit waarna Johnatan Opoku raak schoot (1-0).

FC Utrecht sloeg via Bazoer snel terug: 1-1. Vlak voor de rust scoorde ook Patrick Joosten, gehuurd van FC Utrecht, met een prachtig afstandsschot (2-1).

Na rust sloeg Bazoer opnieuw toe. De middenvelder maakte met links zijn tweede van de avond: 2-2. Nog nooit eerder maakte de Utrechter twee doelpunten in één Eredivisie-duel.

Het verzet van VVV was na de gelijkmaker gebroken. Via een eigen goal van Danny Post en doelpunten van Sean Klaiber, Sander van de Streek en Michiel Kramer (zijn eerste voor Utrecht) liep de ploeg van Dick Advocaat uit naar een ruime zege: 2-6.

Historische uitzege
Utrecht evenaart de grootste uitzege in de geschiedenis. Nog nooit eerder scoorde de club zes keer in een Eredivisie-wedstrijd op vreemde bodem. Bovendien was het de 200ste uitzege voor Utrecht. Alleen Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ wisten dat aantal eerder te behalen.

Voor de tweede keer in de clubhistorie wint FC Utrecht vier uitduels op rij. De laatste (en enige) keer dat dat gebeurde was in het seizoen 1971/'72.

​Ongeslagen reeks
Het elftal van Advocaat is nu al acht competitieduels ongeslagen. Utrecht staat nu als nummer vijf op één punt van Feyenoord, dat donderdag tegen sc Heerenveen speelt, en op vijf punten van nummer drie AZ. VVV-Venlo, dat uit de laatste zeven duels slechts vier punten pakte, blijft in de middenmoot hangen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019