Utrecht stunt met komst Jeroen Zoet op huurbasis Gepubliceerd op 14-1-2020 | Via fox sports

FC Utrecht huurt Jeroen Zoet voor de rest van het seizoen van PSV. De doelman was in Eindhoven tweede keus achter Lars Unnerstall en moet bij Utrecht de geblesseerde Maarten Paes vervangen.

Zoet was vanaf 2013 eerste doelman bij PSV, maar verloor dit seizoen zijn basisplaats onder coach Mark van Bommel. Ook interim-coach Ernest Faber gaf de Duitser de voorkeur.

“Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats”, aldus technisch manager John de Jong op de site van PSV. “Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond.”

Het aankomende EK speelde ook mee bij de keuze van Zoet, zo gaf De Jong aan. “Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach.”

Zoet verdedigde in totaal 260 keer de kleuren van PSV. Hij werd drie keer kampioen met de club en veroverde twee keer de Johan Cruijff Schaal.

FC Utrecht was op zoek naar een nieuwe doelman, nadat Paes tijdens het trainingskamp een blessure opliep, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "De mogelijkheid diende zich aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020