Utrecht wervelt langs waardeloos Willem II Gepubliceerd op 20-2-2021 | Via ESPN

Utrecht boekt grootste uitzege in de Eredivisie dankzij uitblinkers Van de Streek en Ter Avest.

FC Utrecht heeft met een ijzersterk optreden in Tilburg Willem II dieper in de problemen gedrukt. Na een ongekende bliksemstart won de ploeg van René Hake uiteindelijk met 6-0.

Van de Streek schiet met scherp

Al na negentien minuten keek het in degradatienood verkerende Willem II tegen een 3-0 achterstand aan. FC Utrecht overklaste de thuisploeg op alle fronten en scoorde via Hidde ter Avest en Sander van de Streek (twee keer). Het was de snelste 3-0 voorsprong van FC Utrecht ooit in een uitduel in de Eredivisie.

Van de Streek, die de geblesseerde Adrián Dalmau verving in de spits, was in de derde minuut ook de man van de assist bij de snelle goal van Ter Avest. De rechtsback kon na een vlotte combinatie voor de 1-0 zorgen.

Het was kenmerkend voor het optreden van Utrecht. Verdedigers en middenvelders bleven maar loopacties maken om aan te sluiten bij de aanvalslinie en Willem II had er geen antwoord op. 

Geen beterschap

Ook na rust ging het geen haar beter bij Willem II. Opnieuw lag de bal binnen twee minuten achter de hulpeloze doelman Arijanet Muric. Ter Avest was de aangever met een lage voorzet, Bart Ramselaar kon eenvoudig scoren: 0-4.

Daarna mochten ook Gyrano Kerk, die al meerdere malen heel dicht bij een treffer was geweest, en invaller Mark van der Maarel (buitenkantje rechts) nog delen in de feestvreugde: 0-6. Het is de grootste uitzege ooit voor Utrecht in de Eredivisie.

Willem II mocht in de derde wedstrijd met Željko Petrovic nog van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot zes goals. Als Utrecht alle goede kansen had benut, was de 0-13 bij VVV-Venlo - Ajax in zicht gekomen. Onder meer invaller Mimoun Mahi was naarstig op zoek naar meer treffers, maar de man die vorige week nog twee keer scoorde tegen VVV was nu ongelukkig in de afwerking.

Door de 6-0 nederlaag zakt Willem II op doelsaldo naar plaats 17 op de ranglijst. FC Utrecht boekt de vierde zege in de laatste vijf duels en stijgt naar de zevende plaats in de Eredivisie.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021