Utrecht-debutant Arweiler bezorgt FC Twente hartverscheurend verlies Gepubliceerd op 23-2-2020 | Via fox sports

FC Utrecht heeft in eigen huis FC Twente met 2-1 verslagen. De Domstedelingen leken af te stevenen op een terechte verliespartij na een dramatisch optreden, maar Twente gaf de zege in de slotfase uit handen.

Utrecht speelde onder leiding van assistent-trainer Dennis Haar - John van den Brom was geschorst - dramatisch in de eerste helft en zette deze lijn na rust onverminderd voort. 

FC Twente - dat vorige week nog knap won van AZ - speelde een stuk beter en had al in de eerste helft afstand kunnen nemen. Haris Vuckic liet echter een paar grote mogelijkheden onbenut. 

Na rust sloeg Vuckic wel toe en leek hij de Tukkers op weg te helpen naar een zege. Utrecht kwam echter in een knotsgekke slotfase alsnog langszij. Gyrano Kerk scoorde na geblunder van Joël Drommel en Julio Pleguezuelo, waarna debutant Jonas Arweiler Twente de volgende mokerslag toediende: 2-1.

De gelijkmaker van Vuckic kwam er nog wel, maar werd terecht afgekeurd buitenspel. De FC Twente-spelers storten na het laatste fluitsignaal ter aarde in de wetenschap dat ze de kans hebben laten liggen om nog verder afstand te nemen van de degradatieplaatsen. FC Twente heeft 27 punten na 24 duels, vijf meer dan PEC Zwolle dat zondag in actie komt tegen AZ. FC Utrecht doet goede zaken in de subtop en heeft 38 punten na 23 duels. (FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020