Valencia: we moesten duel uitspelen na racistisch incident Gepubliceerd op 5-4-2021 | Via ESPN

Cala ontkent Diakhaby te hebben beledigd.

Valencia voelde zich zondag gedwongen om verder te spelen, nadat het in het uitduel met Cádiz van het veld was gestapt omdat verdediger Mouctar Diakhaby racistisch beledigd zou zijn. "Anders hing er een straf boven ons hoofd", laat de Spaanse club op de eigen website weten.

De Franse verdediger Mouctar Diakhaby ging in de eerste helft boos verhaal halen bij Juan Cala, nadat de speler van de thuisclub hem een 'waardeloze zwarte man' zou hebben genoemd. Diakhaby stelde de scheidsrechter en zijn ploeggenoten op de hoogte van de belediging, waarna hij van het veld liep, gevolgd door alle spelers en stafleden van Valencia.

De stand bij de onderbreking was 1-1. Na enig oponthoud hervatte de arbiter het duel. Hij zou de spelers van Valencia duidelijk hebben gemaakt dat ze mogelijk zouden worden gestraft als ze niet meer in actie zouden komen.

Cala ontkent

Diakhaby was te emotioneel om verder te spelen, Cala keerde wel terug op het veld. Volgens Valencia wilde ook Diakhaby dat er verder werd gevoetbald. "We zijn één met jou", liet de clubleiding van Valencia via Twitter weten. "Nee tegen racisme."

Cala, de maker van 1-0, werd in de rust gewisseld. Zijn vervanger Marcus Mauro maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor Cádiz (2-1). Cala ontkende na afloop Diakhaby te hebben beledigd.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021