Van Beek pakt pijnlijk record eigen doelpunten Gepubliceerd op 3-5-2021 | Via ESPN

De verdediger van Willem II maakte tegen FC Utrecht zijn zevende eigen doelpunt in de Eredivisie.

Sven van Beek heeft sinds zaterdag een pijnlijk Eredivisie-record in handen. De verdediger van Willem II maakte in de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn zevende eigen doelpunt.

De verdediger stond al een geruime tijd gedeeltelijk aan kop samen met voormalig Sparta Rotterdam- en VVV-Venlo-verdediger Marilia en Daan Schrijvers (oud-PSV, -NAC Breda en -DWS), maar heeft sinds zaterdagavond de twijfelachtige eer zelf in handen.

Sinds de winterstop wordt Van Beek door Feyenoord verhuurd aan de Tilburgers. Zijn contract in Rotterdam loopt komende zomer af.

Vermeer slachtoffer

In zijn tijd bij Feyenoord passeerde Van Beek vijf keer zijn collega Kenneth Vermeer en één keer Erwin Mulder. In de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-2 verlies) wist de verdediger Arijanet Muric te verrassen.

Hiermee is de 26-jarige verdediger topscorer tegen zijn oude doelman. Roy Beerens, Luuk de Jong, Alfred Finnbogason en Edouard Duplan scoorden vier keer tegen Vermeer in de Eredivisie, Van Beek dus vijf maal.

Slechtste doelpuntensaldo

Drie keer scoorde Sven van Beek in het goede doel in een Eredivisie-wedstrijd, een flinke negatieve balans dus. Zijn laatste doelpunt in het goede doel dateert al van vijf jaar geleden. Van Beek maakte er twee voor Feyenoord in het seizoen 2015/2016 en een in de jaargang 2014/2015.

Het doelpuntensaldo van Van Beek gaat daarmee richting een opvallende diepte: -4 (3 goals, 7 eigen goals). Dit betekent een evenaring van het negatieve Eredivisie-record van Roel Wiersma en Jo Walhout.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Als je niet schiet, kun je niet scoren Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Betaald voetbal zwaar teleurgesteld: geen publiek bij laatste speelrondes Gepubliceerd op 7-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm Gepubliceerd op 7-5-2021