Van Bommel kijkt uit naar vijandelijke sfeer en looft De Jong Gepubliceerd op 30-11-2018 | Via fox sports

Mark van Bommel hoopt zondag in de Kuip zijn ongeslagen status in de eredivisie te behouden. De trainer van PSV, die met zijn ploeg een voorsprong van vijf punten heeft op Ajax, kijkt uit naar de terugkeer in Rotterdam.

"Ik vond dat fantastisch. Hoe vijandelijker het werd, hoe mooier", zei Van Bommel over de duels met Feyenoord die hij als speler meemaakte. "Het hoort er gewoon bij. Of je ontvangen wordt met bloemen of ze met eieren gooien naar de spelersbus, dat maakt niet uit. Je moet er een wedstrijd spelen en onverstoorbaar zijn."

De Jong in vorm
Luuk de Jong, de man in vorm bij de landskampioen, kan tegen Feyenoord een vervolg geven aan zijn sterke periode. In het afgelopen weekend scoorde hij met een omhaal en tegen FC Barcelona scoorde de spits met een knappe kopbal.

In aanloop naar de topper reageerde Van Bommel op de kritiek die er is geweest op zijn aanvoerder. "Aan het begin van het seizoen is er heel veel kritiek geweest op Luuk. Dat vond ik heel onterecht. Luuk is een echte teamspeler, die ook niet te beroerd is om achterin een bal van de lijn te halen. Hij kan scoren, koppen en goed tussen de linies spelen. Een heel veelzijdige speler." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Nicolás Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november Gepubliceerd op 6-12-2018
Eredivisie
De ziel van het Hitachi Capital Mobility Stadion in 57 foto's Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van FC Groningen: de Groene Kathedraal Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van de Johan Cruijff ArenA in 56 foto's Gepubliceerd op 26-11-2018
Eredivisie
De ziel van Ajax: Hee Amsterdam en neven Gepubliceerd op 26-11-2018