Van de Beek akkoord met Manchester United Gepubliceerd op 30-8-2020 | Via fox sports

Donny van de Beek is rond met Manchester United. Van de Beek bereikte zondagavond een mondeling akkoord met de Engelse topclub over een contract voor vijf seizoenen.

Ajax ontvangt naar verluidt zo'n veertig miljoen euro voor Van de Beek. Dat bedrag loopt door bonussen mogelijk nog op tot 45 miljoen euro. Alleen het papierwerk en de medische keuring staan de overgang nog in de weg.

Van de Beek vertelde de afgelopen weken tegen iedereen dat hij het geen straf vond om bij Ajax te blijven. Maar het was een enorme teleurstelling voor hem dat Real Madrid op het laatste moment afhaakte. Alles leek rond, maar de kampioen van Spanje liet plotseling toch weten dat het van een transfer afzag.

Manchester United legde in de winterstop al contact met de voetballer uit Nijkerkerveen. Van de Beek maakte het in het seizoen 2018/2019 indruk in Europa, met doelpunten in de uitwedstrijden tegen Juventus en Tottenham Hotspur in de Champions League. Ook in de Eredivisie liet Van de Beek van zich spreken. Dit zijn de vijf mooiste goals van Donny van de Beek in Nederland. 

Trainer Erik ten Hag zal zijn dynamische middenvelder missen, zo vertelde hij zaterdag nog na het gewonnen oefenduel met Eintracht Frankurt (2-1). "Hij is een moderne middenvelder met diepgang en scorend vermogen", zei hij. "Maar we hebben afspraken met hem gemaakt. Die moet je ook nakomen", aldus de trainer die geen vervanger voor Van de Beek nodig zegt te hebben met Quincy Promes, Mohammed Kudus en Jurgen Ekkelenkamp in zijn selectie.

Ajax gaat waarschijnlijk wel de transfermarkt op als André Onana en Nicolás Tagliafico nog vertrekken. Zij hebben net als Van de Beek afspraken gemaakt over een mogelijke transfer voor oktober als de transfermarkt weer op slot gaat. Verder is het afwachten wanneer Daley Blind weer beschikbaar is. De verdediger wil eerst weten waarom zijn defibrillator dinsdag in een oefenduel met Hertha BSC afging. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020