Van de Beek niet bij selectie Ajax vanwege transferperikelen Gepubliceerd op 29-8-2020 | Via fox sports

Ajax speelde zaterdag zonder Donny van de Beek in het oefenduel met Eintracht Frankfurt. De 23-jarige middenvelder zat niet bij de selectie omdat er serieuze interesse is vanuit het buitenland voor Van de Beek. Dat bevestigt Ajax-trainer Erik ten Hag bij Ziggo Sport.

Voor de wedstrijd tegen Eintracht is Ten Hag duidelijk: "Er zijn inderdaad ontwikkelingen, waardoor we hem uit de selectie houden. We kijken hoe dat gaat aflopen." Ten Hag wilde niet vertellen om welke club het gaat en kon ook niks kwijt over wanneer de deal rond wordt verwacht. Van de Beek was overigens wel aanwezig in de Johan Cruijff ArenA, hij zat op de tribune. 

Na afloop zei Ten Hag op de persconferentie dat als Van de Beek vertrekt, Ajax geen vervanger voor hem gaat halen. Met Quincy Promes lijkt Ajax de vervanger namelijk al in huis te hebben. Ook Zakaria Labyad en Mohammed Kudus kunnen goed op de nummer 10-positie uit de voeten.  

Voor de coronapauze werd Van de Beek gelinkt aan Real Madrid. Er zou bij De Koninklijke zelfs een contract voor maar liefst zes jaar klaarliggen. Maar vanwege corona zou Real een streep door de deal hebben gezet. Sinds Ronald Koeman is aangesteld bij de aartsrivaal, wordt Van de Beek veelvuldig genoemd bij FC Barcelona.

Ook vanuit Engeland is er interesse. Manchester United zou het meest concreet zijn. ESPN meldt zelfs dat United op poleposition staat om hem in te lijven. Van de Beek speelde afgelopen dinsdag nog wel met Ajax tegen Hertha BSC. Marc Overmars bevestigde eerder deze week al dat er voor één speler 'redelijk serieuze interesse' is. Overmars wilde toen niet zeggen of het om Van de Beek ging. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020