Van den Brom bijna trainer Racing Genk: clubs bereiken akkoord Gepubliceerd op 5-11-2020 | Via fox sports

John van den Brom staat op het punt FC Utrecht te verlaten voor een nieuw Belgisch avontuur. Van den Brom wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Racing Genk. Inmiddels hebben Genk en FC Utrecht een akkoord bereikt over het afkopen van het nog tot 2022 lopende contract van Van den Brom. Dat meldt het Belgische Het Laatste Nieuws. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Van den Brom en Genk de deal ook persoonlijk rondmaken.

De trainer heeft inmiddels al enkele gesprekken met technisch directeur Dimitri De Condé achter de rug. De belangstelling is niet nieuw. Na het ontslag van Hannes Wolf in september, stond Van den Brom al hoog op de shortlist. Toen koos Genk nog voor de Deen Jess Thorup.  

Van den Brom wordt bij Genk, de club van Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers, nu dus de opvolger van Thorup. De Deen was pas een maand in dienst, loodste de club terug naar de subtop, maar kon de lokroep van FC Kopenhagen uit zijn vaderland niet weerstaan. Van den Brom wordt dus al de derde trainer dit seizoen.  

Van den Brom maakte indruk in België door zijn prestaties met Anderlecht. Hij pakte drie prijzen met de Belgische topclub. In 2013 pakte hij de landstitel. Verder won hij tweemaal de Supercup. Bovendien slaagde hij erin om Anderlecht te kwalificeren voor de Champions League. 

Brys

Overigens was Van den Brom niet de eerste keus van Genk. Marc Brys was de droomkandidaat, oud-trainer van FC Eindhoven en FC Den Bosch. De huidige trainer van Leuven was weliswaar gevleid door de interesse, maar blijft zijn werkgever trouw. Naast van den Brom was ook de coach van Ajax-tegenstander FC Midtjylland, Brian Priske, nog in de race. 

Van den Brom was in Nederland werkzaam voor Ajax, onder meer als hoofd jeugdopleidingen. Hij begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in 2007 bij AGOVV, was een seizoen trainer van ADO Den Haag. Stapte daarna over naar zijn oude liefde Vitesse om vervolgens voor twee seizoenen te tekenen bij Anderlecht. Na zijn ontslag volgde Van den Brom Van Basten op als trainer van AZ, waar hij vijf seizoenen zou blijven. Hij is de langstzittende trainer ooit in de Alkmaarse clubgeschiedenis. Vorig seizoen stapte hij over naar FC Utrecht, waar hij nu dus verrassend vertrekt. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020