Officieel: Van den Brom nieuwe trainer KRC Genk Gepubliceerd op 6-11-2020 | Via fox sports

John van den Brom is de nieuwe trainer van KRC Genk. De 54-jarige trainer tekent een contract tot medio 2023 bij de Belgische club.

Racing Genk betaalt FC Utrecht een vergoeding van 500.000 euro voor Van den Brom. Hij neemt zijn assistent Dennis Haar mee naar België. Van den Brom zal op zondag al een eerste keer op het trainingsveld staan. Dinsdag om 14.00 uur volgt dan een persconferentie om hem officieel voor te stellen.

René Hake en Rick Kruys leidden vrijdagochtend de training van de Domstedelingen. Het duo zit zondagmiddag ook op de bank voor de altijd beladen strijd met Ajax. Hake is officieel de trainer van Jong FC Utrecht.

Van den Brom is bij Genk, de club van Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers, de opvolger van Jess Thorup. De Deen was pas een maand in dienst, loodste de club terug naar de subtop, maar kon de lokroep van FC Kopenhagen uit zijn vaderland niet weerstaan. Van den Brom wordt dus al de derde trainer dit seizoen.  

De 54-jarige Van den Brom maakte eerder indruk in België door zijn prestaties met Anderlecht. Hij pakte drie prijzen met de Belgische topclub. In 2013 pakte hij de landstitel. Verder won hij tweemaal de Supercup en slaagde hij erin om Anderlecht te kwalificeren voor de Champions League. 

Brys

Overigens was Van den Brom niet de eerste keus van Genk. Marc Brys was de droomkandidaat, oud-trainer van FC Eindhoven en FC Den Bosch. De huidige trainer van Leuven was weliswaar gevleid door de interesse, maar blijft zijn werkgever trouw. Naast van den Brom was ook de coach van Ajax-tegenstander FC Midtjylland, Brian Priske, nog in de race. 

Van den Brom was in Nederland werkzaam voor Ajax, onder meer als hoofd jeugdopleidingen. Hij begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in 2007 bij AGOVV en was een seizoen trainer van ADO Den Haag. Daarna stapt hij over naar zijn oude liefde Vitesse om vervolgens voor twee seizoenen te tekenen bij Anderlecht.

Na zijn ontslag in België volgde Van den Brom Van Basten op als trainer van AZ, waar hij vijf seizoenen zou blijven. Hij is de langstzittende trainer ooit in de Alkmaarse clubgeschiedenis. Vorig seizoen stapte hij over naar FC Utrecht, waar hij nu dus verrassend vertrekt. (FOX Sports)


 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020