Van der Sar wil langer overheidssteun voor Nederlandse profclubs Gepubliceerd op 4-8-2020 | Via fox sports

Ajax-directeur Edwin van der Sar hoopt dat de voetbalclubs langer gebruik kunnen maken van de NOW-regeling. Dat schrijft de bestuurder in zijn column in de Telegraaf. Bedrijven kunnen vanuit de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen, en de profclubs hebben daar ook behoefte aan.

"De meeste, zo niet alle, betaald voetbalorganisaties maken gebruik van de NOW-regeling", zegt Van der Sar in de Telegraaf, die zelf met Ajax ook om overheidssteun heeft gevraagd. "Zoals vele andere bedrijven in Nederland. Het zou goed zijn als de NOW-regeling kan worden doorgezet totdat de stadions weer volledig gevuld kunnen worden."

De Eredivisie start in september en de Ajax-directeur denk dat clubs hard worden getroffen als er geen of slechts gedeeltelijk fans kunnen worden toegelaten over een langere periode. "Dan gaan we met elkaar nog veel harder voelen hoe groot de financiële impact van de coronacrisis is voor de clubs. Het Nederlandse voetbal heeft nu eenmaal niet de miljoenen aan tv-inkomsten die ze in Engeland, Duitsland of Spanje hebben. Ajax heeft jarenlang het voordeel gehad van een groot en uitverkocht stadion, maar als we nu ook zoveel moeten compenseren naar onze fans gaat het geld er ook met bakken uit."

De NOW is met ingang van 1 juni verlengd met 4 maanden tot 1 oktober. Dinsdagochtend werd bekend dat er géén fans aanwezig mogen zijn bij het oefenduel Ajax – RKC van komende zaterdag. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020