Van Hanegem geniet van Stengs, kritisch op Koopmeiners Gepubliceerd op 1-4-2021 | Via ESPN

'De Kromme' praat uitgebreid over de topclubs.

Het aftellen kan beginnen. Zaterdag begint de Eredivisie weer. Hans Kraay ging tijdens de interlandperiode op bezoek bij Willem van Hanegem en sprak met 'De Kromme' over de topclubs.

Van Hanegem is te spreken over het presteren van Erik ten Hag, die met Ajax op weg is naar de landstitel. “Hij doet het gewoon goed met die gasten. Gelukkig is hij af en toe wat vrolijker, dat is leuker. Anders kletst hij als een dominee. Het is toch het mooiste dat je kan doen, de hele tijd buiten staan!”

Kritisch

Teun Koopmeiners speelde een ongelukkig EK met Jong Oranje. Van Hanegem is kritisch op de aanvoerder van AZ. “Hij is wel een aardige speler, maar niet echt een topspeler”, aldus de voormalig middenvelder. “Hij moet leren dat je, als je onder druk staat, sneller moet handelen.”

De oud-international is enthousiaster over een andere AZ’er: Calvin Stengs. “Dan zit ik te kijken en denk ik ‘besef je wel hoe goed je kan voetballen?’.” Toch vindt Van Hanegem dat Stengs zijn ploeggenoten bij AZ vaker op sleeptouw moet nemen.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021