Van Persie op jacht naar tweehonderdste competitietreffer Gepubliceerd op 7-2-2019 | Via fox sports

In de herfst van zijn carrière kan Robin van Persie nog een mooie mijlpaal bereiken. De vedette staat op 199 competitietreffers voor al zijn clubs en kan tegen De Graafschap tekenen voor doelpunt nummer tweehonderd.

Van zijn 199 doelpunten maakte Van Persie er dertig namens Feyenoord. Met 96 goals trof hij veruit het meeste doel voor Arsenal, waar de geboren Rotterdammer acht jaar in dienst was. Bij Manchester United was zijn moyenne met 0,56 doelpunten per wedstrijd het hoogst. In 86 wedstrijden liet hij de United-fans  46 keer juichen. Voor Fenerbahçe maakte de 102-voudig international van Oranje 25 doelpunten. 

In zijn eerste periode bij Feyenoord was Van Persie geen goalgetter pur sang getuige veertien treffers in 51 duels. Na zijn terugkeer kwam 'The Flying Dutchman' pas echt op stoom. Vanaf de winterstop van het seizoen 2017/18 maakte Van Persie zestien doelpunten in 28 competitieduels. Met elf goals is de spits dit seizoen zelfs bezig aan zijn meest productieve Eredivisie-seizoen ooit. 

Favoriete tegenstanders 

In de Eredivisie heeft Van Persie met Ajax, Vitesse, PEC Zwolle, Excelsior, FC Utrecht en ADO Den Haag een zestal favoriete tegenstanders. Tegen elk van deze clubs scoorde hij drie keer. In de Premier League was Blackburn Rovers het favoriete slachtoffer van Van Persie, tegen die club scoorde hij liefst elf keer. 

Tegen De Graafschap, op zaterdag de tegenstander van Feyenoord, kan zijn ploeg de doelpunten van Van Persie goed gebruiken. Van alle ploegen die de aanvaller minimaal twee keer tegenkwam in de Eredivisie noteerde hij tegen geen enkel team zo’n hoog verliespercentage als tegen de Superboeren (67% - twee van de drie). (FOX Sports)

​Feyenoord - De Graafschap zie je zaterdag om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 1.

Uitgelicht

Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019
Eredivisie
Ajax wervelt aan de hand van Tadic langs Emmen Gepubliceerd op 11-8-2019
Eredivisie
Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt Gepubliceerd op 9-8-2019