Veel Nederlandse inbreng in top 100 beste spelers van ESPN Gepubliceerd op 21-11-2019 | Via fox sports

De Amerikaaanse sportzender ESPN heeft zijn jaarlijkse lijst met de honderd beste spelers van het afgelopen jaar gepubliceerd. Door de prestaties van Ajax in de Champions League in het vorige seizoen zien we veel Nederlandse inbreng terug.

André Onana

Bij de keepers staat André Onana op plek tien. De sluitpost van Ajax wordt geroemd vanwege zijn katachtige reflexen en het vermogen om in het hele strafschopgebied te heersen. Een transfer naar de absolute top van Europa zal niet lang op zich laten wachten, schrijft het medium. 

Matthijs de Ligt & Virgil van Dijk 

Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk behoren volgens ESPN tot de beste centrale verdedigers van de wereld. In de top tien van deze categorie bezet De Ligt de derde plek en staat Van Dijk zelfs op één. 

 

De leiderschap en de kracht die De Ligt al op 20-jarige leeftijd toont noemt EPSN 'indrukwekkend'. Voor Van Dijk komt het medium superlatieven tekort.  De Nederlandse hoop zal rusten op de schouders van de Liverpool-verdediger komende zomer op het EK, zo valt er te lezen. 

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong moet op zijn positie als centrale middenvelder alleen Chelsea-speler N'Golo Kanté voor zich dulden. EPSN ziet een gouden toekomst voor De Jong weggelegd, gezien de volwassenheid waarmee hij al op 22-jarige leeftijd speelt. De verwachting is dat De Jong in lengte van jaren de touwtjes in handen zal hebben op het middenveld van Barcelona. 

Donny van de Beek 

De ontwikkeling van Donny van de Beek wordt door ESPN beloond met een derde plek in de categorie aanvallende middenvelders. Van de Beek bewijst ook dit seizoen, met doelpunten in de Champions League tegen Valencia en Chelsea, dat hij tot één van de beste middenvelders ter wereld hoort. 

Ook Ajax-spelers Dusan Tadic, David Neres en Nicolas Tagliafico hebben een plek in de prestigieuze lijst bemachtigd.

De architect van het succesvolle seizoen van de Amsterdammers mag zich scharen in een rijtje toptrainers. Na Jürgen Klopp en Pep Guardiola vinden we Erik ten Hag terug op nummer drie. Ten Hag strandde met Ajax in de halve finale van de Champions League, maar werd wel landskampioen en pakte de TOTO KNVB Beker.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020