Veerkrachtig Willem II laat stunt tegen AZ liggen Gepubliceerd op 6-10-2019 | Via fox sports

AZ is bij Willem II ontsnapt aan een nederlaag. De Tilburgse ploeg kreeg in de 86ste minuut een uitgelezen kans op de zege, maar Vangelis Pavlidis schoot de bal uit een strafschop royaal over de lat. Daardoor bleef het 1-1.

AZ domineerde de eerste helft, maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Aanvoerder Teun Koopmeiners maakte het enige doelpunt voor de Alkmaarders door in de 22ste minuut van elf meter raak te schieten.

Geheel tegen de verhoudingen in, kwamen de Tilburgers op gelijke stand na een half uur spelen. Mats Köhlert toonde zich uiterst effectief door de enige kans langs doelman Bizot te schuiven. 

In de tweede helft werd Willem II almaar gevaarlijker, Marco Bizot moest meerdere keren tot een redding komen. Aan de andere kant kwam de ingevallen Yukinari Sugawara tot een schot op doel voor AZ. 

In de slotfase kreeg de thuisploeg een penalty na een wilde tackle van Owen Wijndal. Vangelis Pavlidis schoot echter huizenhoog over vanaf de penaltystip. Willem II miste drie van de laatste vier strafschoppen in de Eredivsie, waarvan twee door Pavlidis werden gemist. 

AZ eindigde de wedstrijd met tien man: Myron Boadu kreeg zijn tweede gele kaart in de slotfase. De eerste had hij even daarvoor ontvangen voor aanmerkingen op de arbitrage. Boadu is de jongste AZ-speler ooit met een rode kaart in de Eredivsie, 18 jaar en 265 dagen.

De Alkmaarders komen door het gelijkspel op twintig punten na negen duels, gelijk met Vitesse dat een veel minder doelsaldo heeft. Willem II voert met dertien punten het rechterrijtje aan. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020