Veldwijk blijft in Zuid-Korea, maar wel op tweede niveau Gepubliceerd op 17-7-2020 | Via fox sports

Lars Veldwijk heeft al na een half jaar een nieuwe club gevonden binnen Zuid-Korea. De spits verruilt Jeonbuk Motors voor de koploper van het tweede niveau; Suwon FC.

Veldwijk kon bij landskampioen Jeonbuk niet rekenen op een basisplaats. De spits debuteerde in mei nog wel als invaller met het winnende doelpunt tegen Busan IPark (1-2), maar hij moest het ook daarna vooral doen met invalbeurten. 

"Ik heb hier vooral pech gehad', gaf Veldwijk aan tegen VI. "Vijf dagen voor de eerste wedstrijd liep ik een kleine blessure op, aan mijn meniscus. Had ik een paar weken last van. Ik zat wel elke keer bij de selectie, maakte mijn minuten vanaf de bank en scoorde bij mijn debuut. Maar het team draaide al die weken goed, zodat de coach geen reden ziet iets te veranderen."

Veldwijk kreeg al snel door dat er interesse was uit Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Nederland. Veldwijk speelde daarvoor anderhalf jaar bij Sparta Rotterdam. Eerder kwam hij uit voor onder meer Excelsior, Nottingham Forest, PEC Zwolle en FC Groningen. (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020