Joël Veltman voor drie jaar naar Brighton Gepubliceerd op 29-7-2020 | Via fox sports

Joël Veltman verruilt Ajax voor Brighton & Hove Albion. De verdediger heeft in Engeland een contract voor drie jaar getekend. Hij wordt bij Brighton & Hove Albion ploeggenoot van Davy Pröpper.

Brighton & Hove Albion, dat afgelopen seizoen op de vijftiende plaats eindigde in de Premier League, maakte de komst van de international woensdagavond bekend. De Engelse club betaalt volgens verschillende Engelse media circa één miljoen euro voor Veltman. De verdediger krijgt bij zijn nieuwe club rugnummer 34, het rugnummer dat Abdelhak Nouri droeg bij Ajax.   

 

Veltman (28) doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in augustus 2012 zijn debuut voor het eerste elftal. Hij speelde in totaal negentien jaar lang voor de Amsterdamse club en kwam tot 246 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht.

In zijn periode bij Ajax werd Veltman drie keer landskampioen en won hij één keer de KNVB Beker. Na zijn jaren bij Ajax, gaat Veltman nu dus aan de slag aan de Engelse zuidkust. Hij plaatste woensdag een afscheidsvideo op Twitter.

 

"Het was tijd om te gaan", zo lichtte Veltman zijn beslissing om uit Amsterdam te vertrekken toe. "Ik was toe aan een nieuwe ervaring, aan voetballen in een ander land. Wat is er dan mooier dan Engeland. Nergens wordt zo gespeeld als in de Premier League, met zo veel bezieling en zo veel tempo. Ik ben dat gewend in de Champions League. Nu ga ik dat elke week meemaken." (FOX Sports/ANP)

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020