'Vergeten' Maxi Romero redt PSV en blunderende Mvogo Gepubliceerd op 19-9-2020 | Via fox sports

PSV heeft ook de tweede wedstrijd onder Roger Schmidt gewonnen. Pas in de absolute slotfase maakte Maxi Romero een fout van doelman Yvon Mvogo goed met de winnende treffer: 2-1.

Romero werd in 2018 voor ruim tien miljoen euro naar PSV gehaald, maar kwam totaal niet tot bloei in Eindhoven. De Argentijn bleek tegen FC Emmen, bij afwezigheid van Sam Lammers (aanstaande transfer naar Atalanta), echter de redder in nood voor PSV.

De Eindhovense ploeg imponeerde de hele wedstrijd niet tegen Emmen en kon een 1-0 voorsprong, verkregen na een prachtige aanval die werd afgerond door Noni Madueke, niet verder uitbouwen. 

De bezoekers konden ook niet echt aanspraak maken op een gelijkmaker, maar PSV-doelman Yvon Mvogo schonk de Emmenaren hoogstpersoonlijk de 1-1. De nieuwe keeper, die vorige week ook al opzichtig in de fout ging tegen FC Groningen, liet een terugspeelbal van Philipp Max in het eigen doel rollen.

Max, ook aangever bij de 1-0, repareerde in samenwerking met Romero de fout van Mvogo. Na een voorzet van links knikt invaller Maxi Romero de 2-1 binnen.

De Argentijn redt zo Mvogo, PSV én trainer Roger Schmidt, die voor het duel nog aangaf dat hij op de komst van Eran Zahavi hoopte, een concurrent voor Romero. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020