Vergeten Voetballers: Geoffrey Castillion Gepubliceerd op 6-4-2020 | Via fox sports

'De nieuwe Kluivert', zo werd hij genoemd als aanstormend talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Een belofte die hij -verre van- kon inlossen.

Geoffrey Castillion is 19 als Frank de Boer hem op 20 maart 2011 laat debuteren in de Eredivisie. In de 62ste minuut lost hij de Argentijn Darío Cvitanich af. Ajax verliest bij ADO Den Haag met 3-2. Zijn inbreng in de Amsterdamse hoofdmacht zou beperkt blijven tot dat ene duel.

RKC

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is Castillion nog hoopvol gestemd tweede spits te worden achter Kolbeinn Sigthórsson, maar vlak voor het sluiten van de transferwindow wordt de Amsterdammer verhuurd aan RKC Waalwijk. 

 

Met RKC eindigde Castillion, die goed was voor zes treffers in 29 duels, dat seizoen als negende. Bij Heracles kreeg de aanvaller een nieuwe kans zich te laten zien, maar na drie doelpunten in dertig duels was men in Amsterdam niet overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten.

Panathinaikos toonde interesse, maar tot een transfer kwam het niet. Na enkele duels bij Jong Ajax, leek hij in de winterstop op weg naar Botev Plovdiv in Bulgarije. Een mislukte medische keuring gooide echter roet in het eten, waarna hij voor de derde keer verhuurd werd. Dit keer aan N.E.C., dat zou degraderen uit de Eredivisie.

MLS

Transfervrij vertrok Castillion naar de MLS. Bij New England Revolution werd zijn Amerikaanse avontuur geen succes. Slechts één duel verder vertrok hij naar het Roemeense Universitatea Cluj. Doordat die club degradeerde, was Castillion opnieuw vrij man en koos hij voor Hongarije. Daar zou hij bij Debreceni VSC en op huurbasis bij Puskás FC ook geen onuitwisbare indruk achterlaten.

Drie jaar na zijn vertrek uit Nederland werd Vikingur Reykjavík zijn vijfde buitenlandse club. In IJsland scoort hij voor drie clubs een schappelijk aantal keer alvorens in februari een opmerkelijke overstap te maken. Een groter contrast met IJsland lijkt amper denkbaar: Castillion zet voet aan wal in Indonesië.

Persib

Met trainer Robert Albers en verdediger Nick Kuipers probeert de driekoppige Nederlandse enclave bij Persib kampioen te worden in Zuidoost-Azië. Ook in Indonesië ligt de competitie stil, dus is het afwachten wanneer Castillion op jacht kan naar zijn tweede kampioenschap sinds zijn één wedstrijd omhelzende aandeel in het kampioenschap van Ajax in 2011... (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020