Vier op een rij: AZ geeft wéér voorsprong uit handen Gepubliceerd op 25-10-2020 | Via fox sports

AZ heeft voor de vierde Eredivisie-wedstrijd op rij een voorsprong weggegeven. Na Fortuna Sittard (3-3), Sparta Rotterdam (4-4) en VVV-Venlo (2-2) was deze keer ADO Den Haag de boosdoener: 2-2.

Zodoende wacht de ploeg van Arne Slot na vijf speelrondes nog altijd op de eerste zege. De laatste keer dat dat gebeurde, was in het seizoen 2009/2010.

Ook zondagavond kwam AZ twee keer op voorsprong. In de eerste helft waren de Alkmaarders heer en meester in het Cars Jeans Stadion en dit mondde uit in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Albert Gudmundsson. Op dat moment leek er (wederom) geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de nummer twee van het afgebroken seizoen. 

In de tweede helft kwam ADO echter pardoes op gelijke hoogte. ADO-uitblinker Milan van Ewijk werkte een corner achter Marco Bizot. Vlak daarvoor behoedde de AZ-keeper zijn ploeg nog op spectaculaire wijze voor een vroegere achterstand.

AZ stelde na de 1-1 al snel orde op zaken via doelpuntenmaker Jesper Karlsson en dus leek de volle buit alsnog binnen te zijn. Daarna sloeg echter de angst toe in het elftal van Slot en rook ADO juist bloed.

Dit alles leidde tot een keiharde dreun van invaller Michiel Kramer. Hij werkte de 2-2 binnen en dompelde AZ zodoende opnieuw in rouw.

Coronagevallen 

Slot moest opnieuw improviseren na twee nieuwe coronabesmettingen bij AZ. In totaal zijn nu vijftien spelers van AZ besmet of besmet geweest met het coronavirus. In Den Haag waren nog altijd Myron Boadu, Timo Letschert, Jordy Clasie en Ron Vlaar afwezig. Toch kon de trainer grotendeels het elftal opstellen dat afgelopen donderdag verraste met de zege bij Napoli (0-1). Alleen Jonas Svensson ontbrak wegens een schorsing en werd vervangen door de Japanner Yukinari Sugawara.

Donderdag neemt AZ het in datzelfde toernooi op tegen HNK Rijeka. Zondag wacht in de Eredivisie het thuisduel met RKC Waalwijk. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf januari beperkt aantal stadionbezoekers toelaten kan noodscenario afwenden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Arne Slot als AZ-trainer: meeste clean sheets en punten per wedstrijd Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Pavlidis bij Griekse Eredivisie-goden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Betaald voetbal herdenkt Maradona met minuut stilte Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie Gepubliceerd op 26-11-2020