Vitesse boekt 4,3 miljoen euro verlies, transfers dekken groter tekort Gepubliceerd op 10-11-2020 | Via fox sports

Vitesse heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een negatief resultaat van 4,3 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de club uit Arnhem.

Vitesse leed in het seizoen 2018/2019 nog een verlies van 16,5 miljoen euro. Volgens directeur Pascal van Wijk is het verlies fors lager uitgevallen door transfers van Vyacheslav Karavaev, Thulani Serero en Navarone Foor. "Ook is het bedrijfsresultaat met 4,8 miljoen verbeterd ten opzichte van het seizoen daarvoor", meldt hij op de website van zijn club. "We liggen op koers om financieel beter in balans te komen."

"We hebben een duidelijke koers uitgestippeld", vertelt Van Wijk. "Die koers is erop gericht om beter in balans te komen. We zijn hiermee op de goede weg getuige het verbeterde operationeel bedrijfsresultaat, al zijn we er nog niet. De beoogde verbetering van de opbrengsten is met een aantal lucratieve transfers weliswaar gelukt. Maar doordat de competitie noodgedwongen voortijdig beëindigd is, zijn we een deel van de verwachte commerciële opbrengsten misgelopen."

Vitesse rekent dit seizoen op een omzetverlies van 4 tot 7 miljoen euro, vooral vanwege de coronacrisis. "Dat is fors", beseft Van Wijk. "We blijven dan ook zeer kritisch op onze uitgaven. Gelukkig kunnen we rekenen op steun en garantie van grootaandeelhouder Valeri Ojf. Hij heeft zijn steun uitgesproken. Dat is juist in deze onzekere coronatijd een prettig signaal." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020