Vitesse boekt onder nieuwe trainer Sturing zeldzame zege in Sittard Gepubliceerd op 18-1-2020 | Via fox sports

Vitesse heeft onder de teruggekeerde coach Edward Sturing een ruime overwinning geboekt op Fortuna Sittard: 1-3. Sturing bleef zo bij zijn vijfde aanstelling als trainer van de Arnhemmers voor de vijfde keer ongeslagen in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd aan het roer (vier winst, één gelijkspel).

Voor Fortuna was het lange tijd geleden dat er op eigen veld een nederlaag werd geleden. De laatste keer was 15 september vorig jaar tegen FC Twente (2-3). 

Na de eerste 45 minuten stond er 0-2 op het scorebord. Ossama Tannane zag na 26 minuten een vrije trap langs de handen van Fortuna-doelman Alexei Koselev glippen en in het doel belanden. 

Vlak voor rust maakte Tim Matavz na een fraaie aanval de tweede voor Vitesse. De Sloveense spits scoorde in de 64ste minuut ook zijn tweede goal van de avond. De VAR ging nog kijken voor mogelijk buitenspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd.

Amadou Ciss leek twintig minuten voor tijd de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar verder dan deze eretreffer kwam de ploeg van Sjors Ultee niet. Vitesse staat na deze driepunter voorlopig op de vijfde plaats van de ranglijst. Fortuna blijft steken op de dertiende plek. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020