Vitesse eenvoudig langs Willem II Gepubliceerd op 10-8-2019 | Via fox sports

In een eenzijdige wedstrijd had Vitesse aan twee uitbraken voldoende om Willem II te verslaan: 0-2.

Namens Vitesse stond Thulani Serero gewoon in de basis, ondanks een lonkende transfer naar Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. De aanwezigheid van de 29-jarige Zuid-Afrikaan zorgde in de eerste helft echter niet voor de nodige creativiteit aan de kant van de Arnhemmers. 

Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, met twee spaarzame kansen aan de kant van Vitesse. De afwezigheid van Willem II-spits Vangelis Pavlidis, die ontbrak vanwege een knieblessure. bleek aan de kant van de thuisploeg een groot gemis. 

Vitesse wist uiteindelijk in de 56ste minuut de score te openen. Willem II-verdediger Fernando Lewis bracht na een persoonlijke fout zijn directe tegenstander Bryan Linssen in stelling.

De Vitesse-aanvoerder was niet zelfzuchtig en bediende Jay-Roy Grot op zijn wenken. Linssen legde de bal vakkundig terug op de 21-jarige aanvaller, die met een simpele voetbeweging het net wist te vinden. 

Vitesse verdubbelt voorsprong

Tim Matavz verdubbelde niet veel later de voorsprong, wederom op aangeven van Linssen. Bij de tweede paal verwerkte Matavz de bal eenvoudig tot een doelpunt. 

Willem II was in het restant van de wedstrijd niet bij machte om een slotoffensief te forceren. De ploeg van Leonid Slutskiy kon dan ook met gemak naar het laatste fluitsignaal én de drie punten toespelen. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019