Vitesse eenvoudig langs Willem II Published on 10-8-2019 | By fox sports

In een eenzijdige wedstrijd had Vitesse aan twee uitbraken voldoende om Willem II te verslaan: 0-2.

Namens Vitesse stond Thulani Serero gewoon in de basis, ondanks een lonkende transfer naar Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. De aanwezigheid van de 29-jarige Zuid-Afrikaan zorgde in de eerste helft echter niet voor de nodige creativiteit aan de kant van de Arnhemmers. 

Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, met twee spaarzame kansen aan de kant van Vitesse. De afwezigheid van Willem II-spits Vangelis Pavlidis, die ontbrak vanwege een knieblessure. bleek aan de kant van de thuisploeg een groot gemis. 

Vitesse wist uiteindelijk in de 56ste minuut de score te openen. Willem II-verdediger Fernando Lewis bracht na een persoonlijke fout zijn directe tegenstander Bryan Linssen in stelling.

De Vitesse-aanvoerder was niet zelfzuchtig en bediende Jay-Roy Grot op zijn wenken. Linssen legde de bal vakkundig terug op de 21-jarige aanvaller, die met een simpele voetbeweging het net wist te vinden. 

Vitesse verdubbelt voorsprong

Tim Matavz verdubbelde niet veel later de voorsprong, wederom op aangeven van Linssen. Bij de tweede paal verwerkte Matavz de bal eenvoudig tot een doelpunt. 

Willem II was in het restant van de wedstrijd niet bij machte om een slotoffensief te forceren. De ploeg van Leonid Slutskiy kon dan ook met gemak naar het laatste fluitsignaal én de drie punten toespelen. (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019