Vitesse haalt Brenet terug naar Eredivisie Gepubliceerd op 31-1-2020 | Via fox sports

Joshua Brenet keert terug naar de Eredivisie. Vitesse haalt de vleugelverdediger op huurbasis van Bundesliga-club Hoffenheim.

​Brenet verliet in 2018 PSV voor de Bundesliga, maar de verdediger werd bij Hoffenheim nooit een onbetwiste basisspeler. Onder de Nederlandse coach Alfred Schreuder kwam de oud-PSV'er helemaal niet meer aan bod.

De vleugelverdediger licht zijn overstap naar Vitesse toe op de clubwebsite: “Ik ken Vitesse als een club waar het altijd lastig was om tegen te spelen. Vitesse staat voor verzorgd voetbal en beschikt altijd over een goede selectie. Dat is ook de reden dat ik nu voor Vitesse heb gekozen."

"Ik ben gewend om voor de prijzen te spelen. Vitesse heeft als doel om Europees voetbal te halen, voor die prijs ga ik alles geven. Het helpt dat ik vanuit vroeger al wat jongens ken, bijvoorbeeld Remko Pasveer, Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Tim Matavz. Ik kreeg dan ook gelijk een warm gevoel bij de club.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Joshua is een speler die bij PSV al heeft bewezen wat zijn kwaliteiten zijn in de Nederlandse competitie. Hij moet de concurrentie op de backposities aangaan. Joshua kan op zowel de rechts- als linksbackpositie uit de voeten. Daarmee is ook de tot nog toe schaars bezette linksbackpositie weer dubbel bezet. We verhogen de onderlinge concurrentie, dat hoort bij topsport."

"Joshua is in de winterstop niet meegegaan op trainingskamp met Hoffenheim. Daardoor moet hij conditioneel zo snel mogelijk weer topfit worden. Wij gaan hem daarbij helpen zodat we snel van elkaar kunnen profiteren.” (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020