Vitesse huurt middenvelder Touré van Juventus Gepubliceerd op 3-9-2020 | Via fox sports

Idrissa Touré is de nieuwste versterking van Vitesse. De 22-jarige Duitser komt op huurbasis over van Juventus. Hij kan op diverse posities op het middenveld uit de voeten.

Touré doorliep de jeugdopleiding van Tennis Borussia Berlin voordat hij in 2015 naar RB Leipzig vertrok. In Leipzig groeide hij uit tot Duits jeugdinternational en debuteerde hij in 2016 in het eerste elftal. Vervolgens maakte Touré de overstap naar de beloftenelftallen van Schalke 04 en Werder Bremen. Daarna speelde hij voor Juventus onder 23.

Touré over zijn nieuwe club: "De eerste indrukken zijn geweldig. Ik word hartelijk ontvangen en heb het gevoel dat Vitesse mij heel graag wil hebben. Op mijn beurt wil ik belangrijk zijn voor de ploeg. Na een goed jaar bij Juventus onder 23, kijk ik met veel vertrouwen uit naar mijn eerste volledige seizoen in een eerste elftal." 

Johannes Spors, technisch directeur van Vitesse: "Idrissa is een speler die op positieve wijze het verschil kan maken. Hij is ontzettend waardevol voor een team. Idrissa is fysiek sterk, schuwt de duels niet, heeft snelheid, loopvermogen en is daarnaast atletisch. Idrissa past perfect in de manier zoals wij voor ogen hebben om te spelen." 

Vitesse versterkte zich al met Jacob Rasmussen, Maxi Wittek, Loïs Openda en Armando Broja. Daarnaast schoven Daan Huisman, Enzo Cornelisse en Million Manhoef door naar het eerste elftal. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020