Vitesse langer door met assistent-trainer Oosting Gepubliceerd op 4-6-2020 | Via fox sports

Assistent-trainer Joseph Oosting heeft zijn contract bij Vitesse met twee jaar verlengd. De 48-jarige oefenmeester gaat vanaf komend seizoen werken onder de nieuwe hoofdtrainer Thomas Letsch.

"Ik heb al vaker gezegd dat Vitesse voor mij voelt als een grote en warme familie", reageert Oosting. "Ik ben iemand die het belangrijk vindt om ergens op mijn plek te zijn. De club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken. Daarnaast heb ik volop mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. Vanaf komend seizoen ga ik de cursus coach betaald voetbal volgen. Op termijn zie ik in mijzelf een hoofdtrainer, maar de komende tijd wil ik als assistent-trainer mijn bijdrage leveren aan deze mooie club."

Technisch directeur Johannes Spors is blij dat Vitesse de clubman binnenboord heeft kunnen houden. “Joseph is iemand waar je op kan bouwen. Hij brengt ten eerste kwaliteit met zich mee. Daarnaast is het een prettige persoonlijkheid die uitstekend de balans bewaakt tussen discipline en groepsgevoel. Kortom, een zeer waardevolle trainer voor onze club,” aldus de Duitse beleidsbepaler.

De huidige assistent-trainer begon in 2014 bij Vitesse. De Emmenaar had achtereenvolgens Vitesse O17, O19 en Jong Vitesse onder zijn hoede. Ruim twee jaar geleden werd hij, als assistent-trainer, voor de eerste keer bij het eerste elftal betrokken. Dit seizoen begon Oosting als trainer van Jong Vitesse.

Nadat de positie van hoofdtrainer eind november 2019 vrij kwam, nam Oosting deze taken tot en met de winterstop waar. En met succes. Oosting bleef in drie competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd ongeslagen (drie overwinningen en een gelijkspel). Oosting was afgelopen seizoen al even interim-trainer bij het eerste elftal na het ontslag van Leonid Slutskiy. (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020