Vitesse ontvangt PSV, Ajax naar 'angstgegner' in Almelo Gepubliceerd op 23-2-2020 | Via fox sports

Nog vier duels te gaan op deze voetbalzondag, die begint in Utrecht en eindigt in Almelo. Lees hier alles over de Eredivisie-wedstrijden van vandaag!

FC Utrecht – FC Twente, zondag 23 februari 12:15 uur, FOX Sports 2

FC Twente weet al sinds 15 september geen uitwedstrijd in Eredivisie-verband meer te winnen. In de acht uitduels kwamen de Tukkers in vier wedstrijden niet tot scoren en in de andere vier duels slechts één keer.

FC Utrecht-middenvelder Adam Maher kan zijn tweehonderdste Eredivisie-wedstrijd spelen. Hiervan speelde hij er zestien voor FC Twente.

AZ – PEC Zwolle, zondag 23 februari 14:30 uur, FOX Sports 1

De tank lijkt leeg te raken bij AZ. De ploeg leed in de laatste vijf Eredivisie-duels meer nederlagen (drie om twee) en kreeg meer tegendoelpunten (negen om acht) dan in de voorgaande zeventien wedstrijden dit Eredivisie-seizoen.

AZ won de ontmoeting met PEC eerder dit seizoen (0-3), maar wist in 2013/14 voor het laatst zes punten in één jaargang te pakken tegen de Zwollenaren.

Vitesse – PSV, zondag 23 februari 14:30 uur, FOX Sports 2

Vitesse en PSV wisselden allebei van trainer dit seizoen. Sinds de speelronde waarin Leonid Slutskiy vertrok, pakte Vitesse vijftien punten in de Eredivisie. Alleen Feyenoord wist er meer te pakken. Bovendien kregen de Arnhemmers in deze periode de minste tegendoelpunten in de Eredivisie, slechts vijf.    

PSV noteert onder Ernest Faber gemiddeld meer schoten (18 om 16,7) en balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied (36,5 om 32,9) dan onder Mark van Bommel dit Eredivisie-seizoen, terwijl het percentage balbezit daalde van 57,1 procent naar 50,9 procent.

Heracles Almelo – Ajax, zondag 23 februari 16:45 uur, FOX Sports 1

Heracles Almelo wist de laatste twee Eredivisie-duels in eigen huis met Ajax te winnen. In de overige zeventien Eredivisie-ontmoetingen tussen de Heraclieden en de Amsterdammers in Almelo won Heracles er ook twee. 

Zeven van de laatste twaalf competitiegoals van Heracles tegen Ajax vielen in de tachtigste minuut of later, waaronder de goal van Cyriel Dessers in het heenduel dit seizoen.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020