Vitesse ook met tien man niet in de problemen tegen Emmen Gepubliceerd op 8-11-2020 | Via fox sports

Vitesse blijft voorlopig gedeeld koploper in de Eredivisie. De ploeg van Thomas Letsch was in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Emmen. Bij de Arnhemmers was Oussama Tannane de grote man met twee doelpunten. Riechedly Bazoer werd al vroeg in de wedstrijd van het veld gestuurd met een rode kaart.

De teruggekeerde Oussama Tannane, hij ontbrak de afgelopen weken vanwege een schorsing en een coronabesmetting, gaf het startsein voor een makkelijke middag in Arnhem. De aanvallende middenvelder benutte een penalty en knalde na een mooie slalom raak, waarmee hij Vitesse binnen het halfuur op 2-0 zette.

  

Een rode kaart voor Riechedly Bazoer leek na een half uur de ommekeer in te leiden. Na tussenkomst van de VAR kreeg de middenvelder rood in plaats van geel voor een overtreding op Sergio Peña. Maar ook met tien man was Vitesse veel te sterk voor Emmen. Loïs Openda vergrootte de zorgen bij de ploeg van trainer Dick Lukkien door vlak voor rust zelfs 3-0 te maken.

In de tweede helft zorgde Luciano Carty bij zijn eredivisiedebuut voor een opleving bij Emmen. Michael de Leeuw maakte de 3-1 op aangeven van Carty en de 19-jarige invaller kreeg zelf een grote kans op de aansluitingstreffer, maar schoot van dichtbij naast.

Emmen wacht nog altijd op de eerste overwinning dit seizoen en staat met drie punten voorlaatste. Voor Vitesse is dit de vijfde overwinning op rij en hebben ze na acht wedstrijden evenveel punten als koploper Ajax. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020