Sturing voor vijfde keer trainer Vitesse Published on 30-12-2019 | By fox sports

Edward Sturing maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Vitesse. Het clubicoon was in het verleden al meerdere keren eindverantwoordelijke bij de Arnhemmers.

Sturing is de opvolger van de opgestapte Leonid Slutskiy. Joseph Oosting nam het stokje over voor de winterstop tijdelijk over van de Rus en pakte zeven punten in drie wedstrijden. De Emmenaar blijft als assistent-trainer deel uitmaken van de technische staf. 

De 56-jarige Sturing legt uit waarom hij opnieuw voor de groep gaat staan in Arnhem. "Zoals ik al vaker heb gezegd, wil ik van waarde zijn voor de club. Ik heb er goed over nagedacht. Uiteindelijk is het een combinatie van clubliefde en de potentie die ik in de selectie zie, wat mij heeft doen besluiten terug te keren als hoofdtrainer."

 

Sturing ervaren tussenpaus

Het is niet de eerste keer dat Vitesse bij Sturing uitkomt als tussenpaus. Aan het begin van zijn trainerscarrière werd Sturing in 1999 interim-trainer toen Herbert Neumann, die hij assisteerde, werd ontslagen. Vervolgens werd hij ook tijdelijk de eindverantwoordelijke na de ontslagen van Ronald Koeman in 2001 en die van Mike Snoei in 2003. 

Vitesse boekte de grootste zege uit de clubgeschiedenis onder leiding van interim-trainer Sturing. Dat gebeurde nadat Henk Fraser zijn congé had gekregen in het voorjaar van 2018. De eerste wedstrijd na het vertrek van Fraser werd met 7-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Het bleek de opmaat voor een succesvol einde van het seizoen 2017/'18. Met Sturing aan het roer won Vitesse de play-offs voor Europees voetbal van dat seizoen.

Mo Allach meldt zich ziek

Naast de wijziging in de technische staf is er ook wat veranderd in het management. Technisch directeur Mo Allach heeft zich ziek gemeld. De taken van Allach worden voorlopig waargenomen door oud-speler Marc van Hintum. (FOX Sports)

Foto boven: Vitesse. 

Highlighted

Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020
Eredivisie
Oussama Idrissi uitgeroepen tot speler van de maand Published on 17-1-2020
Eredivisie
De 250e van John van den Brom Published on 17-1-2020