Vitesse verspeelt punten tegen Heerenveen Gepubliceerd op 13-12-2020 | Via fox sports

Vitesse heeft verzuimd om in het spoor van koploper Ajax te blijven. In de Gelredome hield sc Heerenveen de nummer twee op een punt. Door het gelijkspel kunnen PSV en Feyenoord de Arnhemmers vandaag passeren op de ranglijst.

Vitesse begon dominant aan de wedstrijd en sc Heerenveen, met Oliver Batista Meier terug in de basis, kreeg maar geen grip op de tegenstander. Halverwege de eerste helft kreeg Loïs Openda de grootste kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar hij maakte het zichzelf lastig en schoot recht op doelman Erwin Mulder af.

Die voorsprong kwam er toch nog voor de rust. Oussama Tannane sneed als een mes door de boter door de Friese verdediging heen en gaf voor op Danilho Doekhi, die van dichtbij tegen ploeggenoot Openda aan schoot. Vervolgens kon Oussama Darfalou, die de met corona besmette Armando Broja verving, simpel binnenschieten.

Heerenveen komt los

De Friezen begonnen met invaller Rami Hajal voor Batista Meier een stuk frisser aan de tweede helft en dat leidde na acht minuten al tot de gelijkmaker. Remko Pasveer redde nog knap op een afstandsschot van Benjamin Nygren en pakte de eerste rebound van Sherel Floranius, maar was kansloos bij de tweede. Clubtopscorer Henk Veerman zag een paar minuten later zijn lob-goal afgekeurd worden wegens buitenspel.

Het spel golfde daarna op en neer, maar echt grote kansen bleven uit en zo speelde Heerenveen voor de vierde keer op rij gelijk. Vitesse liep na de verliespartij tegen PEC Zwolle vorige week voor de tweede wedstrijd op rij punten mis en kan met een beetje pech vandaag terugzakken naar de vierde plaats op de ranglijst.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021