Vitesse vraagt KNVB om opheldering over 'kapitale fouten' VAR Gepubliceerd op 3-3-2020 | Via fox sports

Vitesse heeft de KNVB vragen gesteld en om opheldering gevraagd over recente beslissingen van de VAR in wedstrijden van de Arnhemmers. De club laat weten hierover in gesprek te gaan met de Nederlandse voetbalbond.

Via de officiële kanalen stelt de subtopper in de Eredivisie dat bewezen is dat er fouten zijn gemaakt bij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en in het thuisduel met PSV. 

Vitesse vraat zich af hoe er consequenter kan worden omgegaan met arbitrale beslissingen. De clubleiding benadrukt de toegevoegde waarde van de VAR niet in twijfel te trekken, maar wil wel opheldering van de KNVB. 

'Aantoonbaar benadeeld'

“Hoewel we ons verlies uiteraard nemen, zijn we aantoonbaar benadeeld", zo stelt algemeen directeur Pascal van Wijk op de site van de club. "Het wekt frustratie en irritatie in de hand als beslissende momenten nadelig uitpakken. Temeer omdat zowel de dienstdoende arbiter als in een andere wedstrijd een KNVB-official achteraf allebei eerlijk aangaven dat er kapitale fouten zijn gemaakt. De insteek van de VAR is dat wedstrijden eerlijker verlopen. Wij zijn daarom voor de ontwikkeling van de VAR, maar dat er consequenter gehandeld dient te worden is meer dan eens gebleken". (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020