Vitesse wint Airborne-duel na fantastische uithaal Tannane Gepubliceerd op 19-9-2020 | Via fox sports

Vitesse heeft ook het tweede Eredivisie-duel van dit seizoen gewonnen. De Arnhemmers rekenden bij het Airborne-duel af met Sparta Rotterdam: 2-0.

Vitesse werd deze week hard getroffen door het coronavirus, waardoor coach Thomas Letsch en een groot aantal stafleden ontbraken. Binnen het elftal bleef de schade beperkt tot de afwezigheid van verdediger Jacob Rasmussen. Zonder Letsch, maar met Edward Sturing, Nicky Hofs en technisch directeur Johannes Spors op de bank rekende Vitesse eenvoudig af met Sparta. 

Oussama Tannane tekende na een klein half uur voor het eerste doelpunt. Tannane schoot fraai raak uit een vrije trap vanaf zo'n dertig meter. Tien minuten voor tijd was Tannane opnieuw betrokken bij een doelpunt. Zijn schot werd met moeite gekeerd door Sparta-doelman Benjamin van Leer, waarna Armando Broja alert was en binnentikte.

Sparta speelde de hele tweede helft met een man minder, omdat Michael Heylen vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg.

De wedstrijd stond in het teken van de Airborne-herdenking. Vorige week begon Vitesse de competitie met een nipte zege op RKC in Waalwijk (0-1) en heeft zes punten uit twee duels. Sparta verliest ook het tweede duel en bezet voorlopig de laatste plaats. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020