Geslaagde seizoensstart Feyenoord na dubbelslag Berghuis Gepubliceerd op 12-9-2020 | Via fox sports

Feyenoord is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een zege op PEC Zwolle. Steven Berghuis was de grote man aan de kant van de Rotterdammers met twee goals: 0-2.

Berghuis en Feyenoord floreerden afgelopen seizoen onder Dick Advocaat, maar moesten de opmars naar de top van de Eredivisie afbreken vanwege het coronavirus. 

In het nieuwe Eredivisie-jaar pakten de Rotterdammers de draad echter zonder problemen weer op. Feyenoord kwam zonder groots te spelen nauwelijks in de problemen tegen PEC en sloeg zelf twee keer toe via aanvoerder Berghuis.

De aanvaller, die een deel van de voorbereiding moest missen, scoorde voor rust met een geplaatst afstandsschot en na rust vanaf de penaltystip: 0-2. Een hattrick werd hem vlak voor tijd ontnomen door een goede ingreep van PEC-doelman Michael Zetterer.

Dick Advocaat, die zaterdag Foppe de Haan van de troon stootte als oudste trainer in de Eredivisie, blijft ook in zijn vijftiende competitiewedstrijd als Feyenoord-coach ongeslagen. John Stegeman moet, na een uitstekende oefencampagne met PEC, de eerste nederlaag van het seizoen slikken. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020