Voorlopig geen publiek welkom bij Eredivisie Gepubliceerd op 29-4-2021 | Via ESPN

In tegenstelling tot afgelopen weekend is er voorlopig geen publiek welkom in de stadions.

De test van het afgelopen weekeinde met toeschouwers bij wedstrijden in de Eredivisie is vooralsnog eenmalig geweest. Het kabinet heeft de KNVB laten weten hier niet mee door te willen gaan. Clubs hadden er op gerekend het komende weekeinde weer fans toe te kunnen laten.

De KNVB reageert: “Dit besluit is zeer teleurstellend. Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit. In alle contacten van de KNVB, ECV en CED met ‘Den Haag’ werd steevast aangegeven dat het voetbal juist een deel van de oplossing was," aldus een gezamenlijk statement van Eric Gudde, Jan de Jong en Marc Boele.

"Als de succesvol verlopen pilot op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was. Niet uitlegbaar richting de clubs en fans, zeker niet die onvolledige speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie." 

Vrijdag zijn er bij de zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie wel nog supporters welkom, omdat deze duels deel uitmaken van dezelfde pilot als de wedstrijden van de Eredivisie van vorige week. Bij de drie duels in de Keuken Kampioen van zondag en maandag zijn geen supporters welkom. 

De KNVB hoopt dat in het vervolg van de competitie publiek alsnog welkom is: "Als de wet zoals nu wordt gezegd pas half mei ingaat, dan zijn de competities al afgelopen. Hopelijk komt het kabinet dus snel terug op dit besluit of wordt de wetswijziging alsnog met spoed doorgevoerd. Tot die tijd moeten we in de Eredivisie helaas weer voor lege stoelen spelen en datzelfde geldt na 30 april ook voor de Keuken Kampioen Divisie.” 

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021