'Vuur in de ogen' bij ADO-trainer Alan Pardew Published on 2-1-2020 | By fox sports

ADO-directeur Mohammed Hamdi was er na enkele gesprekken met Alan Pardew van overtuigd dat de Engelsman de nieuwe trainer van zijn club moest worden. "Hij is zo gemotiveerd. Je zag het vuur in zijn ogen."

"Hij wilde graag terugkomen in de voetbalwereld. Pardew staat voor agressie en strijd. Dat staat ADO ook voor. In dat opzicht lijkt het wel of hij uit Den Haag komt. Een betere match konden we niet vinden", zei Hamdi donderdag tijdens de presentatie van Pardew.

Pardew was niet de eerste keuze. De leiding van ADO praatte eerst met Maurice Steijn. Hamdi: "Hij wilde op dit moment niet instappen. Daarna maak je meerdere afwegingen, ga je voor de korte of lange termijn? Pardew is een trainer die goed met teams kan werken die in degradatiezorgen zijn. We hebben goede hoop dat we met hem in de eredivisie blijven. Het is niet uitgesloten dat hij langer blijft dan een half jaar."

De selectie van ADO verblijft vanaf zaterdag een week in Spanje voor een trainingskamp. Pardew wil daar kennismaken met de huidige selectie. Het is de bedoeling dat ADO later deze maand de selectie op meerdere posities versterkt.

"We zijn een plan met elkaar aan het samenstellen en dat plan is nu in een afrondende fase", aldus Hamdi. "Daarna moeten de raad van commissarissen en de grootaandeelhouder zich erover buigen. Daarna kunnen we gaan handelen."

Het plan is niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange. "Martin Jol gaat daar als adviseur ook een grote rol in spelen. Hij is niet voor niets aangesteld. We hopen dat hij een heel lange tijd gaat blijven", vertelde Hamdi over de oud-trainer. "We zijn trots dat we zoveel ervaren mensen aan ADO hebben weten te binden. Maar feit blijft wel dat we ons moeten handhaven." (ANP)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020