VVCS-voorzitter Levchenko: "Niet trainen is enige juiste maatregel" Gepubliceerd op 15-3-2020 | Via fox sports

Voorzitter Evgeniy Levchenko van de spelersvakbond VVCS vindt het volstrekt logisch dat ook de profvoetballers de komende weken stoppen met trainen.

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, heeft de KNVB de betaaldvoetbalclubs opgeroepen om ook hun trainingsfaciliteiten te sluiten.

"Dit is de enige juiste maatregel", zegt Levchenko. "Het virus verspreidt zich zo snel en voetballers die in een grote groep trainen, lopen een enorm risico."

Levchenko heeft als voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) nauw contact met de aanvoerders van de profclubs. "Ik ben continu met ze in gesprek. De meesten zeiden: waarom zouden we nog doorgaan met trainen? Ze voelen zich niet veilig als ze gaan trainen", aldus Levchenko. "Daarom is dit een verstandige beslissing van de KNVB."

Advies KNVB

Het kabinet kondigde zondag extra maatregelen aan. Zo is er geen voetbal tot 6 april en sportclubs werd gevraagd hun deuren te sluiten. De KNVB nam daarop contact op met het Ministerie van VWS en kreeg te horen dat dit voor alle sportaccommodaties geldt, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van de betaaldvoetbalclubs.

"Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten", staat in een brief die de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie gezamenlijk naar de clubs stuurden.

De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden. Het is onduidelijk wanneer er weer gevoetbald kan worden. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020