VVV bevestigt: Hans de Koning gaat met scepter zwaaien in Venlo Gepubliceerd op 19-12-2019 | Via fox sports

Hans de Koning maakt het seizoen af als trainer bij VVV-Venlo. De 59-jarige oefenmeester neemt vanaf de winterstop het stokje over van interim-trainer Jay Driessen. Driessen was de tijdelijke vervanger van Robert Maaskant, die vorige maand na teleurstellende resultaten opzij werd gezet.

Dat De Koning met de scepter gaat zwaaien in Venlo is het slechtst bewaarde geheim van beneden de rivieren. Driessen versprak zich zaterdag voorafgaand aan de met 1-2 verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle namelijk al:

"Met Hans de Koning hebben we een zeer ervaren trainer in huis gehaald, die weet wat het is om met een Eredivisie-club te strijden voor lijfsbehoud", zei technisch manager Stan Valckx. "Een duidelijke taak die we hem hebben meegegeven." VVV staat met vijftien punten uit zeventien duels op de zestiende plek in de Eredivisie.

De Koning heeft in het verleden diverse clubs onder zijn hoede gehad. De oud-doelman was lang hoofdtrainer bij FC Volendam, waar hij vorig seizoen ook als tussenpaus fungeerde. In 2016 promoveerde De Koning met Go Ahead Eagles via de nacompetitie naar de Eredivisie.

De assistenten Driessen (50) en Mark Luijpers (49) kregen beiden een nieuw contract. Driessen tekende tot de zomer van 2022, Luijpers verbond zich nog een jaar langer aan VVV. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020