VVV maakt komst Arias wereldkundig Gepubliceerd op 20-5-2020 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft de komst van Jafar Arias bevestigd. De 24-jarige spits komt transfervrij over van FC Emmen en tekent voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Arias hintte vorige week via social media zelf al nadrukkelijk op de overstap. Hij is nu na Guus Hupperts en Lukas Schmitz al de derde zomeraanwinst van de Limburgers.

Totaalpakket 

"VVV is een mooie club. Ik ken de club natuurlijk goed. Heb er veel tegen gespeeld met mijn vorige clubs en ken De Koel dan ook als een authentiek en gezellig stadion, waar supporters fanatiek achter de club staan. Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club", aldus Arias op de website van VVV.

"Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. En die kwamen in mijn gesprekken met de club heel duidelijk naar voren. VVV-Venlo gaat voor een herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen."

De Curaçaoënaar stond sinds de zomer van 2018 onder contract bij FC Emmen. In zijn eerste jaar speelde hij maar liefst 33 van de 34 wedstrijden. Dit jaar stond de teller op 17 en scoorde hij niet. Arias begon het seizoen als middenvelder, omdat Marko Kolar de voorkeur in de spits kreeg van trainer Dick Lukkien.

Kum

Arias treft volgend seizoen in Venlo ook de Duitser Christian Kum. De 34-jarige routinier speelde de afgelopen twee seizoenen al in het geel-zwart van de Venlose club en verlengde zijn contract met een jaar. Kum kwam eerder in Nederland uit voor ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Utrecht en Roda JC.

"Een rots in de branding", noemt technisch manager Stan Valckx de Duitser. "We weten wat we aan Christian hebben. Een goede verdediger, inzetbaar op meerdere plekken in de verdediging. Hij weet bovendien als geen ander wat eredivisievoetbal vraagt van een voetballer." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021